Bugun...



Hurşit Külter Kerkük'te, DBP Nerede?

Aylardır kayıp olduğu gerekçesiyle kampanya başlatılan Hurşit Külter Kerkükte ortaya çıkıp saçma sapan açıklamalar yaptı

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2016 10:12

Hurşit Külter Kerkük'te, DBP  Nerede?

133 gündür kendisinden haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter, Irak’ın Kerkük kentinde otaya çıktı.

 

Avukatların başvurusu üzerine Şırnak emniyeti, valilik ve jandarmadan Külter’in gözaltında olmadığı yönünde bilgi verilmişti.

 

Yaptığı basın açıklamasında sözlerine “Aylardır akıbetim hakkında mücadele yürüten kamuoyuna teşekkür ederim” diyerek başlayan Külter, şöyle konuştu: “Bu açıklamayı bu kadar geç yaptığım için başta benim için mücadele yürüten herkesten özür diliyorum. Fakat bilinmelidir ki ilk defa böylesi bir açıklama imkanı buldum. Çünkü içinde bulunduğum güvenlik koşulları bu açıklamayı yapmama izin vermiyordu.”

 

ANF’nin haberine göre 27 Mayıs’ta gözaltına alındığını ve 13 gün boyunca bir binanın bodrumunda tutulduğunu söyleyen Külter, yoğun fiziki ve psikolojik işkence gördüğünü anlattı: “Sürekli ajanlık dayatıyorlardı. Çıkıp öz yönetim direnişlerine karşı açıklama yapmamı istediler. Bunu özellikle polis özel harekatı yaptı ve ben göz altında kaldığım sürede zaten beni yanında tutan bu özel hareket polisi sürekli beni infaz edeceklerini söylüyorlardı. Bazen kendi aralarında, bundan istediklerimizi aldıktan sonra öldürelim, şeklindeki konuşmalarını duyuyordum. Kendi aralarındaki konuşmalarında, ‘Şimdi biraz gündem olmuş. Biraz bekletelim, tepkiler bir süre sonra zaten soğur, o zaman öldürürüz’ diyorlardı. Ben bu konuşmaları duyuyordum.”

 

Tutulduğu bodrum katından kaçış yolları aradığını ve fırsat bulduğunda da kaçtığını sözlerine ekleyen Külter, şöyle devam etti: “Ben binadan çıktıktan sonra kaçtığımı fark ettiler. Arkadan vurup öldürmek ya da yakalamak istediler. Ama ben kaçıp kurtuldum. Şehir içinde saklandım. Aileye ya da basına ulaşacak bir imkan aradım ama bulamadım. Bu süre 40-45 gün boşaltılan evlerin içinde saklandım. Sonra şehir içinde direnenlere denk geldim ve şehirden çıktım. Çıktıktan sonra bazılarının yardımıyla iki aylık bir sürede ancak buraya ulaştım. Bana yardımcı olanların güvenliği açısından da kimlerin yardım ettiği bilgisini paylaşmak istemiyorum. Buraya geldikten sonra da kim olduğumu kimseye söylemedim. Kendimi tam güvenli hissettikten sonra basına açıklama yapıyorum.”

 

Külter’in açıklamaları inandırıcı bulunmadı. Bu kadar ağır gözaltı koşullarında bulunan bir insanın kendi inisiyatifiyle kaçması, arkasından vurulup öldürülmek istenmesine rağmen “ama ben kaçtım” ifadesiyle bu tehlikelerden kurtulduğunu ileri sürmesi, şehirde saklandığı sırada karşılaştığını söylediği direnen gençlerin de kimseye bilgi vermemiş olması, yurtdışına geçişi mümkün olduğu halde toplumun hiçbir kesimine hayatta ve özgür olduğu konusunda haber iletememesi, hiçbir inandırıcılığı olmayan bir öykü gibi görülüyor. Külter’in kendi öyküsüne göre, polisin elinden kaçtığını ve hayatta olduğunu devlet ve polisin biliyor olması da başka bir ilginç durum.

 

Bu durumda Külter için kampanya başlatmış olan Sivil Toplum Örgütlerinin Demokratik Bölgeler Partisi’nden (DBP) bir açıklama beklemek hakları bulunuyor.

 




Bu haber 1689 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI