Bugun...



Şehit Yüzbaşıya Arkadaşları Anıt Yaptırdı

Kocaeli'de görev uçuşu sırasında uçağının düşmesi sonucu şehit olan Deniz Pilot Yüzbaşı Erdinç Şatırer adına sınıf arkadaşlarınca Afyonkarahisar'da yapılan anıtın açılışı gerçekleştirildi

facebook-paylas
Tarih: 21-09-2020 00:07

Şehit Yüzbaşıya Arkadaşları Anıt Yaptırdı

 

 

Şehit Deniz Pilot Yüzbaşı Erdinç Şatırer için, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından daha önce adı verilen parkta sınıf arkadaşları tarafından yaptırılan anıt törenle açıldı. Törene, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, şehidin ailesi ve okul arkadaşları katıldı.

 

Törenin açılış konuşmasını şehidin Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu’ndan sınıf arkadaşı Emekli Dz. Pilot Kurmay Albay Necati İçduygu yaptı. İçduygu, “1974 yılında askeri liseye birlikte başladığımız arkadaşımızı 15 Temmuz 1993 günü kaybettik. Kendisini bugün de güleç yüzü ve tertemiz kalbi ile hatırlıyoruz” diye konuştu. Daha sonra İçduygu, aynı gün 1 yaşına basan şehit Yüzbaşının torununa hediyesini verdi.

 

Daha sonraki konuşmayı şehidin Deniz Lisesi’nde Sınıf Subaylığını yapan Emekli Deniz Kıdemli Albay Engin Öner yaptı. Öner, konuşmasında, “1974 yılında, 14 yaşında aldığı bu çocukların, ortaokullarının birincisi olarak geldiğini ve bu çocukların bugün arkadaşlarına bu anıtı yaptırmış olmalarından gurur duyduğunu” belirtti.

 

Son konuşmayı İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp yaptı.  Tuğgeneral Alp, konuşmada, şehitlerin toprakları vatana dönüştürenler olduğunu söyledi. Alp, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehitler ölmez sözünün en güzel örneğini burada sizler gösteriyorsunuz. Bu büyük bir vefa örneğidir. Türkiye'nin farklı illerinden gelerek ve bu çabayı göstererek burada şehidimizi anlatan bir anıt yaptırmanız gerçekten bizler için gurur verici bir olay. Benim için törenin en güzel anlamı milletinin şehidine sahip çıkmasıdır. Bizim ülkemizi zaten diğer ülkelerden ayıran en önemli özellik de budur. Şehitlerimize böyle sahip çıktıkça böyle güzel örnekleri yaşadıkça gerçekten şehitlerimiz ölmez, ölmeyecek."

 

Konuşmanın ardından anıtın kurdelesi kesildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.




Bu haber 2520 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KENT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI