Bugun...



Dolar Cuma Günü 5.60 Altında

Piyasa Rahip Brunson’un serbest bırakılacağı beklentisini satın almaya başladı

facebook-paylas
Güncelleme: 11-10-2018 14:13:13 Tarih: 11-10-2018 14:07

Dolar Cuma Günü  5.60 Altında

Cuma günü son duruşması yapılacak Amerikalı Protestan rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılacağı beklentisi ile Amerikan doları 6 TL nin altına düştü. Cuma günkü duruşmada Rahip serbest kalırsa doların 5.60 ın altına düşmesi bekleniyor.

 

Türkiye ile ABD arasında kriz yaratan ve tutuklandıktan sonra geçtiğimiz ay ev hapsine alınan rahip Brunson hakkında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo açıklamalarda bulundu. Amerika’nın Ulusal Güvenliği İçin Yahudi Enstitüsü isimli kuruluşun Washington’daki yemeğine katılan Pompeo, “Cuma günkü duruşmada Brunson’ın serbest bırakılması çok önemli bir adım olur ve Türkiye için doğru şey olur” dedi.

 

Pompeo, “Umuyorum ki çok kısa bir süre içerisinde Brunson ve eşi ABD’ye dönebilir. Türkiye’nin Brunson’ı serbest bırakması insani bir şey olur” dedi.

 

ABD’li papaz Andrew Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkiline yönelik uygulanan ev hapsinin sonlandırılmasını beklediklerini belirtti.

 

Brunson’ın 12 Ekim Cuma günü görülecek duruşması öncesinde DW Türkçe’ye açıklamalarda bulunan Halavurt, “Başından beri zaten serbest kalmasını bekliyoruz. Artık ona tahliye demeyelim, teknik olarak cezaevinden tahliye edilmiş durumda, sadece ev hapsinde. Artık kontrol hükümlerinin kaldırılmasını talep edeceğiz. Bize göre zaten çoktan serbest bırakılması gerekiyordu” dedi. Halavurt, kontrol hükümleri kaldırıldığı takdirde, “hem ev hapsinin hem de yurt dışına çıkış yasağının kaldırılacağını” düşündüğünü söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Brunson hakkında eski sert söylemini terk ederek yumuşak bir tavır takındı. Erdoğan gazetecilerin, “12 Ekim’de (yarın) sizin ‘ilişkileri karanlık’ değiniz Rahip Brunson’ın davası var. Amerikalılar çok sessiz ve derinden gidiyorlar. Eski nobran üsluplarını bir ölçüde terk etmiş gözüküyorlar ama yüksek bir beklenti içerisindeler” şeklindeki sorusuna, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olması sebebiyle, ben yargıya müdahale edecek konumda değilim. Ben, demokratik bir cumhuriyet olan, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıyım. Dolayısıyla yargı ne karar verirse, o karara uymak zorundayım. O işin muhatabı olanlar da yargı kararına uymak zorundadırlar, olay budur”  diye cevap verdi.




Bu haber 3010 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI