Bugun...



Sansür Hortladı

Charlie Hebdo'nun bir kaç sayfasını yayımlayan Cumhuriyet Gazetesine polis baskın yaptı. Hakaret içermediği halde Mizah dergilerinin yayımı engelleniyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-02-2020 15:49:56 Tarih: 30-11--0001 00:00

Sansür Hortladı

Fransız dergi Charlie Hebdo’ya destek amacıyla dün “Je suis Charlie” mesajıyla tek kapak olarak çıkan Leman, Uykusuz ve Penguen dergilerinin dağıtımında sorunlar yaşanırken Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Charlie Hebdo dergisinin bugünkü sayısının kapağında yer alan karikatürü yayımlayan bazı internet sitelerinin ilgili bölümüne erişimin engellenmesine karar verdi.

 

 

Bu yaşananların yanında Polis, Cumhuriyet gazetesinin dağıtıldığı kamyonlara matbaa çıkışında hiç bir yargı kararı olmamasına rağmen baskın düzenledi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun son sayısından bazı karikatürlere yer vereceği bilgisi üzerine polis dün gece yarısı matbaaya yargı kararı olmadan baskın düzenledi.

İstanbul polisi, Cumhuriyet’in yanı sıra çok sayıda gazetenin baskısının yapıldığı Hadımköy’deki DPC tesislerine bu sabaha karşı 01.00 sıralarında üçü resmi beşi sivil toplam 8 kişilik bir polis ekibiyle çıkarma yaptı.  Basılan gazeteleri İstanbul ve çevresine dağıtmak üzere matbaadan çıkmaya hazırlanan kamyonlar, polis ekipleri tarafından durduruldu.




Bu haber 2500 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI