Bugun...



İşveren ve İktidar İçin Yüz Kızartıcı

Sendikaya üye oldukları için işveren tarafından yüzkızartıcı suç işledikleri gerekçesi ile işten çıkarılmak istenen işçiler haklarını aramak için Ankara’ya yürümek isteyince topluca gözaltına alındılar

facebook-paylas
Tarih: 24-11-2020 22:38

İşveren ve İktidar İçin Yüz Kızartıcı

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için önce ücretsiz izne çıkarılan daha sonra da yüz kızartıcı suç işledikleri bahanesi ile işten çıkarılan Kocaeli Çayırova’da kurulu Baldur Süspansiyon ile Dilovasında bulunan Systemair HSK ve Özer Elektrik işçileri ve onlara destek olmak amacı ile Birleşik Metal-İş’e üye işçilerin Ankara'ya başlatmak istedikleri yürüyüşü polis Gebze’de engelledi.

 

Sendikanın Gebze 1 No'lu şubesi önünde bulunan işçiler, sendika yöneticileri, desteğe gelen diğer sendikaların ve siyasi partilerin üye ve yöneticileri de dahil olmak üzere toplamda 97 kişi gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınanların hepsi akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

 

İşçiler Kararlı

 

Birleşik Metal-İş, yarın (25 Kasım Çarşamba) saat 10.00'da Gebze Şubesi önünde yeniden bir araya geleceklerini ve Ankara'ya yürümekte kararlı olduklarını duyurdu.

 

Pandemi gerekçesiyle işçilerin yürüyüşünü engelleyen Valiliğin, emniyet güçlerinin pandemi kurallarını ihlal ederek sendika şube binasını abluka altına almasına ve polisin sert müdahalesine göz yumduğunun altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tüm ülke kamuoyu bugün Gebze’de yaşanan polis şiddetinin tanığı olmuştur. Kocaeli Valiliği’nin talimatıyla metal işçilerine yapılan saldırıyı hukuki zemine taşıyacağız ve bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız. SystemAir Hsk, Özer  Elektrik ve Baldur Süspansiyon’daki üyelerimizin ücretsiz izin dayatmasına karşı aylardır sürdürdüğü mücadelesini ve taleplerini tüm kararlılığımızla duyurmaya devam edeceğiz. Metal işçilerinin sesinin kısılmasına izin vermeyeceğiz.”




Bu haber 1218 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI