Bugun...



ABD “Bu Kadar Yeter” dedi

Fırat Kalkanı 71 asker kaybı ile bitirildi

facebook-paylas
Tarih: 30-03-2017 09:30

ABD “Bu Kadar Yeter” dedi

NTV’nin özel yayınına katılan Başbakan Binali Yıldırım,: “Fırat Kalkanı harekatı sona ermiştir, gerek duyulursa başka harekat başlatılır” dedi.

 

Dört saat süren MGK toplantısının ardından akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada da ‘Fırat Kalkanı Harekatı’nın sonuçlandığı ibaresi yazılıydı. Açıklamada şöyle denmişti: “Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkân vermek ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekâtın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir”

 

Geçen yılın ağustos ayının başından beri yürütülen ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda şu zamana kadar 71 asker hayatını kaybetmişti.

 

Oysa, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Fırat Kalkanı’nda El Bab’ın ele geçirilmesinin ardından yeni hedefin Menbiç olduğunu belirtmişti.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “YPG çekilmezse Menbiç’i vuracağız” demişti.

 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da, bölgede ciddi bir hareketlilik başladığını belirterek, “Türkiye’nin önceliği şu anda Menbiç’tir” diye konuşmuştu.

 

Hatta Menbiç üzerinden Rakka’ya yürüme hayyalleri kuran hükümetin ABD ve Rusya’nın karşı çıkması sonucu harekatı sonlandırdığı konuşuluyor. ÖSO kontrolündeki El Bab’ın ÖSO’nun elinde fazla kalamayacağı ya rejim güçlerinin ya da YPG nin eline geçebileceği de gelen haberler arasında.




Bu haber 3281 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI