Bugun...



Erzurumda HDP Seçim Aracı İçindeki Şoförle Ateşe Verildi

Erzurum'da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yapacağı miting öncesi HDP'lilere saldıran grup, içinde şoför olan bir HDP aracını da ateşe verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-11-2017 12:40:34 Tarih: 30-11--0001 00:00

Erzurumda HDP Seçim Aracı İçindeki Şoförle Ateşe Verildi

Erzurum'da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yapacağı miting öncesi ellerinde ve sırtlarında Türk bayrakları olan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında slogan atarak yürüyüşe geçti. 'Burası Erzurum, Erzurum'dan çıkış yok', sloganları atarak yürüyen göstericilerden bazıları, polisin yetersiz kalması sonucu mitinge katılanları linç etmek isterken, bir HDP seçim aracı içindeki şoförle birlikte ateşe verildi. 

Ağır yaralan sekiz çocuk sahibi şoförün yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Olay üzerine yaptığı konuşmada; parti minibüslerine yapılan saldırının fotoğrafını göstererek Erzurum’da provokasyon yapıldığını söyleyen Demirtaş, “Orada da provokasyon yaptılar. Maalesef ki Erzurum’daki o coşkuya, neşeye saldırarak gençleri, kadınları linç etmeye çalışarak ciddi provokasyonlar yaptılar. Bizler Erzurum Meydanı’nda 81 vilayette ne dediysek onu tekrarladık. Barış dediğimiz için mi çıldırıyorsunuz, birlikte yaşayalım, ülkemiz bölünmesin dediğimiz için mi bu çılgınlığınız. İktidarları, kudretleri elden gidiyor. İki ün kaldığı için çılgınca şeyler yapıyorlar. Nerede AKP konvoyuna zafer işareti yapılsa gözaltına alındılar. Bir arkadaşımız, Erzurum’da minibüsü kullanan bir arkadaşımız minibüs içinde diri diri yakılmak istendi” şeklinde konuştu.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde partili minibüs şoförünün öldürülmesine değinen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Vücudunda 30’un üzerinde mermi var. İşkence yapmışlar, 30 da mermi sıkmışlar. Cumhurbaşkanından, Başbakandan açıklama bile yok. Umurlarında bile değil. Yeter ki iktidarlarını korusunlar. Ülke yangın yerine dönse umurlarında değil. Her yerde HDP’ye yönelik her yerde saldırılar oldu. Her yerde hedef haline getirildik. Bunu bizzat ülkenin tarafsız olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, Başbakan yaptı. Biz barajı aşmak istiyoruz, hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.




Bu haber 1697 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI