Bugun...



AKP’ye Güvenen Türkmenler Kaybetti

Suriye’de AKP’nin kışkırtması ile rejime karşı ayaklanan Türkmenler Türkmen Dağı’nın da düşmesi ile savaşı kaybettiler

facebook-paylas
Tarih: 27-01-2016 09:53

AKP’ye Güvenen Türkmenler Kaybetti

Suriye’de ordu güçleri, Rus hava desteği altında Lazkiye’nin kuzeyindeki stratejik Türkmen Dağı bölgesinde, muhaliflerin kontrolündeki son yerleşim olan Rabia kasabasını da kontrol altın aldı. Rabia kasabası 2012 yılından bu yana Suriyeli Türkmenlerin de dahil olduğu muhalif grupların elinde bulunuyordu.

 

Suriye Ordusu Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, aralarında Rabia’nın da bulunduğu bölgedeki 17 yerleşimin kontrol altına alındığı belirtildi. Şam yönetimine muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre de ordu güçleri bölgede son 48 saatte 20 köyü ele geçirdi. Suriye ordusu son bir haftada, Rabia’nın kuzey, güney ve batısındaki bazı köyleri ele geçirerek, kasabayı üç yönden kuşatmaya almıştı. Önceki gün gece saatlerinde de ordu birlikleri, Rus hava desteğiyle kasabaya girdi.

 

AKP hükümeti rejim güçlerine karşı Türkmen dağı bölgesinde bulunan Türkmenleri kışkırtmış, silah ve mühimmat yardımında bulunmuştu.  Savaşı Esad rejiminin kazanması ile Türkmenlerin durumunun giderek kötüleşeceği uzmanlaca belirtiliyor.

 

Bu arada Suriye’de rejim güçlerine karşı savaşan MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük, Suriye'de Türkmen Dağı bölgesinde hayatını kaybetti. İbrahim Küçük’ün cenazesi THY’nin tarifeli seferi ile saat 00.20′de Adana’dan İstanbul’a getirildi. Cenazeyi Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık 200 kişi karşıladı.




Bu haber 2550 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

AKP Nasıl Kazanıyor?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI