Bugun...


Seçimi Erkene Almaya Çalışıyorlar
Tarih: 17-04-2018 14:17:25 Güncelleme: 22-04-2018 22:47:25 + -


Ekonomik krizin etkilerinin seçim sonuçların etkileyeceğinden korkan iktidar işler daha kötüye gitmeden erken seçime gitmeye çalışıyor

facebook-paylas
Tarih: 17-04-2018 14:17

Seçimi Erkene Almaya Çalışıyorlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısı yaparak, "26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanın hem de milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul, en akılcı, en demokratik yoldur" dedi.

 

CHP “Hodri Meydan” Dedi

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına CHP'den jet yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan açıklamasında "Hodri meydan, biz her zaman hazırız. Türkiye'nin sorunlarını çözecek tek yer millet iradesidir." dedi.

 

Tezcan, "Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda iflas etmiş bir iktidar vardır, ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar kapıya dayanmıştır, kurun ateşi düşmüyor, Türkiye hem içeride hem dışarıda yalnızlaşan bir sürece girmiş, 16 milyon yoksulu olan ülke. Konuşuruz tarihi, 26 Ağustos da olabilir, bir hafta önce de olur sonra da olur. Sandık çağrısına biz evet diyoruz, yalnız millet çözecektir. Yalnız şunu da millete anlatmak zorundalar. Bugüne kadar ülkeyi tek adam koalisyonuyla bu noktaya taşıyanlar, bu kararı alırken istişare ettiler mi etmediler mi bilmiyoruz. Bunu da aynı şekilde ortak karar olarak paylaşabilirlerdi, paylaşmadılar. Biz de merakla büyük ortağın, büyük aktörün Erdoğan'ın ne diyeceğini merak ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti; “Erken Seçim Türkiye İçin İyidir”

 

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, MHP lideri Bahçeli’nin çağrısının ardından erken seçimin Türkiye için iyi olacağını söyledi.

 

Özdağ, “Biz seçime hazırız. Genel Başkanımız 15 Temmuz diye defaatle dile getirmişti. Ama AKP kongresi nedeniyle Kasım’a kalacağını tahmin ediyorduk ki ekonomik çöküş korkusu, Saray ve AKP’yi daha hızlı erken seçime zorladı. Bahçeli’ye de bu açıklamayı yaptırdılar” ifadelerini kullandı.

 

Özdağ, "İktidar ekonomik çöküşün sonuçlarını seçim sonrasına ötelemek için bu kararı aldı. Ama Türkiye için iyi olacak. Kurtuluşun başlangıcı olacak. Seçimin ardından Türkiye’de yeniden demokratik hukuk devletinin kurulmasıyla ülkemize gelmeyen sermaye gelmeye; Türkiye’den kaçan yetişmiş insan gücü dönmeye başlayacak. OHAL’in kalkması ve hukuk devletinin tesisiyle ekonomisinin rayına oturmasının da temelleri atılmış olacak" diye konuştu.

 

Erdoğan; “Yarın Devlet Bahçeli ile Konuşacağım”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise grup toplantısı öncesi soru üzerine "Şu an itibariyle bir yorumum olmayacak. Ama yarın Bahçeli ile bir görüşmem var" demişti. Grup toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, parti kurmaylarıyla bir araya geldi.

 

Bahçeli’ye mi Söylettiler?

 

Siyasi gözlemciler, erken seçim çağrısının iktidar tarafından Bahçeli’ye söyletilmiş olabileceğini belirtiyorlar. Başta inşaat olmak üzere büyük şirketlerin batmaya başlaması çoğu şirketin de zor durumda olduğunun bilinmesi ve krizin büyüyerek devam edeceğinin görülmesi ile iktidarın bir an önce erken seçime gitmek istediği konuşuluyor.

 




Bu haber 1788 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI